Научно-изследователски център за иновации в роботиката изграждат в Пловдив

Научно-изследователски център за иновации в областта роботиката - "Establishing Intelligent Inspection Equipment R&D Center", ще се изгради в Техническия университет в Пловдив. Създаването му е резултат от споразумението, което официално ще бъде подписано този петък между пловдивската компания "Милара Интернешънъл" ООД и китайската корпорация CRRC.

"Милара Интернешънъл" създава роботи, системи за пълна автоматизация на производството и инженерингови решения за сигурност на железопътния транспорт, а "CRRC Corporation" е най-големият доставчик в света на оборудване за железопътния транспорт, с най-пълни продуктови линии и водещи технологии. Двете фирми в сътрудничество с Технически университет-Пловдив ще въведат на световния пазар роботи, които ще инспектират трасетата на високоскоростните влакове.

"Имаме шанса да се докоснем до индустрии с глобална значимост. Това споразумение ще даде на студентите ни възможност да се подготвят за бъдещата си професия. Смятам, че бизнесът също печели като обучава бъдещите си кадри", заяви проф. д-р инж. Въльо Николов, директор на филиала на Технически университет-София в града под тепетата. Подписите си под официалния документ ще поставят Красимир Петков, собственик на "Милара Интернешънъл" ООД, и Янг Сиевей, вицепрезидент на CRRC Corporation Ltd.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България