Националите се почерпиха с пица и банани

Националите на България се почерпиха с пица и банани в съблекалнята на стадион "Стожице" в Любляна. Това стана минути след успеха над Словения с 2:1. Изборът на храните не е случаен. Те помагат за бързото възстановяване на играчите след тежки натоварвания. Преди да се захранят, „лъвовете“ си направиха снимка за спомен. Кадърът бе разпространен от капитана на "трикольорите" Ивелин Попов.

"Съединението прави силата! Българи, тази победа е за вас!", написа Попов във фейсбук.

Играчът на руския гранд "Спартак" (Москва) поздрави Божидар Краев за двата гола, но и отбора за отличното представяне.

"Отличавам младите момчета, които играха - каза Попов. - Те доказаха, че са готови за големия футбол, трябва да държат това ниво. Радващо е, че Краев излезе на две позиции и вкара два гола. Още като се поздравявахме след второто попадение му казах: "Божка, отбеляза два пъти благодарение на отбора. Сега е моментът ти да му се отблагодариш, като се раздадеш докрай."

Бившият играч на "Левски" не скри радостта си след победата.

"Чувството да вкараш за родината е прекрасно - каза Краев. - Радостен съм, че зарадвахме много българи точно на празника."

Селекционерът Петър Хубчев прие философски успеха.

"Спечелихме благодарение на голямото себераздаване - каза треньорът. - Не играхме толкова добре, но се борихме за националния отбор. Чисто футболно няма да се заблудим, нито ние, нито момчетата ще го направят. Далече сме от някои неща, но с такива победи ще върнем феновете обратно на стадиона."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ