Националите с квота за Евроволей 2019

Мъжкият национален отбор по волейбол си осигури място на следващото европейско първенство по волейбол през 2019 г. Българите заеха 6-о място в крайното класиране на шампионата на Континента в Полша, което им носи директна квота за следващото издание. То ще е първото с 24 отбора и ще се разиграе в 4 страни.

Русия пък спечели рекордна 14-а европейска титла, измъквайки победа с 3:2 (19, -20, 22, -17, 13) над Германия в драматичен финал в Краков. „Сборная“ бе на път да изпусне мача след пълен разгром в четвъртия гейм и слабо начало в тайбрека. При 2:5 обаче старши треньорът Сергей Шляпников взе прекъсване и след него тимът му беше преобразен. В герой се превърна Максим Михайлов, който отигра най-важните топки и бе най-резултатен за шампионите с 15 точки. Той бе обявен и за най-полезен играч на първенството. За Германия над всички бе Георг Грозер, завършил с 23 точки, но именно бомбардирът на Бундестима сгреши две атаки в края на тайбрека. Все пак, сребърните медали са най-доброто постижение в историята на Германия във волейболни еврофинали.

Бронзът отиде у тима на Сърбия, който също трябваше да мине през тайбрек – 3:2 (17, -22, -19, 22, 12) за да надиграе Белгия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт