Националната болница за физиотерапия и рехабилитация работи на загуба

Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в „Овча купел” регистрира финансова загуба в размер на 151 хил. лв., съгласно годишния финансов отчет за 2017 г. Това заявява здравният министър Кирил Ананиев в отговор на депутатско питане за финансовото състояние на „НСБФТР" ЕАД-София, пише БГНЕС.

Общо финансовият резултат към края на 2017 г., отчитащ натрупаните печалби/загуби от минали години е в размер на 246 хил. лв. Приходите са в размер на 1 677 хил. лв., а разходите достигат 1 828 хил. лв.

Общо собственият капитал на „НСБФТР" ЕАД е 1 738 хил. лв., т.е. би могло да се обобщи, че дружеството не е декапитализирано, се казва в отговора на министър Ананиев. Той посочва, че общо резервите в края на 2017 г. са в размер на 1 895 хил. лв., от които законовите резерви са 11 хил. лв., други резерви са в размер на 45 хил. лв., а резервът от последващи оценки е 1 839 хил. лв.

Съгласно представените данни от лечебното заведение просрочените задължения са в размер на 51 хил. лв. По данни от представения предварителен индивидуален годишен финансов отчет за 2018 г. на "НСБФТР" ЕАД, гр. София, лечебното заведение отчита 1 703 хил. лв. приходи, при 1 866 хил. лв. разходи.

В сравнение с предходната година през 2018 г. се наблюдава увеличение на общо приходите с 26 хил. лв., което показва стремежът на ръководството непрекъснато да се работи в посока повишение в приходната част чрез разширяване обема на предлаганите здравни услуги, уточнява Ананиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве