Национална дарителска кампания ще събира пари за парк „България на длан – макети на открито“

Проектът „България на длан – макети на открито“ е уникален, защото събира в себе си елементи от културното и историческо наследство на България. С тези думи министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова приветства откриването на Национална дарителска кампания за изграждане на първия образователен културно-исторически парк, съобщиха от МТ.

Министър Балтова посочи, че в страната ни е открито най-старото обработено злато в света и че България има потенциала да бъде една от водещите културно-исторически дестинации не само в региона, но и в Европа. Затова всички трябва да обединят усилията си и да развиват проекти, подобни на този, допълни още министърът.

По време на днешното откриване на кампанията, авторът на проекта Съни Сънински дари на Община Правец терен за изграждане на парка. На събитието присъстваха заместник-министрите на туризма и културата Ирена Георгиева и проф. Боряна Христова, съветникът на министъра на културата проф. Николай Овчаров, кметът на Община Правец Румен Гунински, посланикът на Република Азербайджан Н.Пр. Наргиз Гурбанова, председателят проф. Иван Токаджиев и членовете на Инициативния комитет на проекта. Лице на дарителската кампания е българският  музикант Теодосий Спасов, който е посланик на ЮНЕСКО.

Първият образователен културно-исторически парк „БЪЛГАРИЯ НА ДЛАН – МАКЕТИ НА ОТКРИТО“ е под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО. Вече е активен дарителският номер на кампанията - 17 777  за всички мобилни оператори, DMS BG DLAN. Повече информация за проекта, може да откриете ТУК 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България