Националният военноисторически музей с празнична програма за 6 май

Със специална програма и вход свободен за постоянната хронологична експозиция Националният военноисторически музей ще отбележи Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, съобщиха от Министерство на отбраната.

За първи път на празника посетителите ще могат да разгледат безплатно най-новата изложба „Враг/Приятел“, в която са представени експонати-уникати, притежание на царските фамилии. Само на 6 май гостите на музея ще разберат какво е усещането да влезеш в кабините за управление на едни от най-знаковите експонати във външната експозиция, както и да дегустират характерната за войнишката кухня боб чорба, приготвена от военен готвач.

Посетителите ще се насладят на музикалните изпълнения на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски и да присъстват на прожекцията на филма „Помни войната 1915 – 1918. I част“.

С Ден на отворени врати празникът ще бъде отбелязан и във филиалите на НВИМ – Военноморския музей в гр. Варна и Музея на авиацията в Крумово.

ПРОГРАМА:

10.00 – 18.00 ч. ВХОД СВОБОДЕН за постоянната хронологична и външна експозиция

10.00 – 18.00 ч. ИЗЛОЖБА „ВРАГ/ПРИЯТЕЛ“

10.00 – 18.00 ч. ЕКСПОНАТИТЕ ОЖИВЯВАТ – свободен достъп до пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и отделенията за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, подвижен радиовисотомер ПРВ-11 „Вершина“

12.00 ч. Традиционна ДЕГУСТАЦИЯ на войнишка боб чорба

15.00 – 16.00 ч. – КОНЦЕРТ на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски

16.00 – Прожекция на филма „Помни войната 1915 – 1918. I част“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България