Националното училище по изкуствата във Варна е в принудителна ваканция

Възпитаниците на Националното училище по изкуствата във Варна все още не са започнали учебната година. Отлагането е заради основен ремонт на сградата на учебното заведение, който продължава и в момента, съобщи БНТ. На този етап никой не може да каже, кога точно децата ще влязат в класните стаи. Родителите им пък са притеснени, че пропуснатият учебен материал трудно ще бъде наваксан.

Началото на учебната година в училището беше отлагано 3 пъти, като последната дата е 8-ми октомври. По всяка вероятност обаче ремонтът няма да приключи и дотогава. А това означава, че принудителната ваканция за 750 ученици ще продължи. Родителите с основание са притеснени.

Директорът на училището заяви, че не знае кога ще приключи ремонтът.

"Всъщност обстоятелствата са да отговарям за процеси, които не мога да контролирам", обясни Христо Дипчиков, директор на НУИ "Добри Христов".

Родители са подали сигнал до Министерството на образованието.

Сградата, в която се помещава училището, е строена преди близо 120 години и отдавна се нуждае от основен ремонт. Проблемът е, че никой не е помислил, къде ще учат децата през това време. Миналата седмица изпратихме писмо до Министерството на културата, за да разберем защо. Въпреки обещанието, отговор така и не получихме.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони