Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Началникът на Пътната полиция в Казанлък Тодор Николов е отнел живота си сам в изстрел в слепоочието. Това става ясно от съобщение на районната прокуратура, която ръководи разследване именно за самоубийство.

Тялото на Николов бе открито по-рано днес.

"На 14 декември 2018 г., край с. Бузовград, в личния си лек автомобил е бил намерен Т.Н., на 44 г., като е установено, че той е починал от прострелване в слепоочието с огнестрелно оръжие", гласи информацията - Районна прокуратура-Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс – който, по какъвто и да е начин, подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова.

В хода на досъдебното производство ще се събират доказателства по установяване на всички факти и обстоятелства по случая. В момента се извършва оглед на местопроизшествие от следовател в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура –Стара Загора, като участва и съдебен лекар, съобщават от държавното обвинение.

По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други действия за установяване на цялостната фактическа обстановка.

На местопроизшествието са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора, и Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право