Началник на РПУ не знаел кой е главният секретар на МВР

Началникът на РПУ-Костенец Васил Попов не знаел кой е главният секретар на МВР. Това стана ясно днес в Софийския градски съд по време на разпит по делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев, наричан още Бат Сали. Той е обвинен в хулиганство и възпрепядстване на органи на реда. На 1 май т.г. не спрял на стоп палка на полицаи край Костенец. Малко по-късно униформените спрели бус с футболисти от местния цигански отбор, спонсорирани от Бат Сали. Съставили акт на един от пътниците - нямал лична карта. Депутатът позвънил на шефа на полицията в Костенец Васил Попов за съдействие. Той отказал. По думите на униформените, които също бяха разпитани в хода на заседанието, Методиев отишъл на място и започнал да заплашва полицаите с уволнение.

"Лъхаше на алкохол. Документите, които ни размахваше, изпускаше по земята. Аз имах чувството, че другите, които са там с него искат да се сбият с нас", разказа Юрий Методиев, един от полицаите участвали в инцидента.

На въпрос на защитата защо са спрели точно буса, превозващ футболистите от местния цигански отбор, друг от присъствалите униформени Валентин Георгиев каза: "Трябваше да проверим всички бусове в хода на специализирана полицейска акция. Тъй като бяха празнични дни, проверявахме по сигнали за крадени агнета и други животни".

Вечерта след махленската свада Бат Сали направил опит повторно да позвъни на Попов. Той обаче, не вдигнал телефона и получил есемес от Методиев: “Васко, чух се с г-н Костов да му покажа снимки как служителите ти си крият отличителните знаци. Ще иска уволнението им и на тяхното ръководство.” Не получил отговор. Методиев написал и втори есемес с молба да се разберат. Съобщенията Васил Попов изчете в съдебната зала. На въпрос на прокурора за главния секретар на МВР Георги Костов ли става дума, полицейският шеф отговори, че не знае и не помни кой е бил главен секретар на МВР "по онова време".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право