Наша компания отива на финала на Startup World Cup с награден фонд от 1 млн. долара

За първи във Варна и на петото издание на Innowave Summit 2019 се проведе етап от състезанието Startup World Cup, което привлече над 2000 кандидатури.

Класираха се 16 от тях, които имаха възможността да презентират на сцената пред жури, съставено от лидери в сферата на акселераторството като Джаг Синг, съобщиха организаторите. За първи път на такова състезание местен стартъп получава максимален брой точки от журито, което показва нивото на българската стартъп общност в страната ни като цяло. Победителят Colibra продължава към финала на състезанието в Сан Франциско с награден фонд от 1 милион долара.

"За нас е голяма чест, че Colibra успя да впечатли жури от такъв висок ранг! Да бъдем избрани за победител измежду толкова сериозна конкуренция е доказателство, че имаме огромен шанс да прославим страната ни на предстоящия финал в Сан Франциско!", казва Калоян Георгиев, изпълнителен директор и съосновател на компанията . Форумът Innowave Summit събра над 4000 посетители. В двата дни на събитието в Двореца на културата и спорта с подкрепата на община Варна излязоха лектори от САЩ, Канада, Обединеното Кралство, Люксенбург, Полша, Румъния, Испания, Австралия, България, Индия и др.

По време на Innowave Summit 2019 се проведе и финалът на конкурса 1 minute Varna, което даде възможност на международните посетители на събитието да видят и оценят морската столица през очите на креативните режисьори. Първото място в състезанието спечели Александър Чобанов с неговото видео, показващо Варна през очите на влюбена двойка. Над 60 деца и техните родители от Фондацията на Димитър Бербатов разговаряха с част от лекторите за развитието на дигиталните медии и за професиите на бъдещето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони