Наши геймъри създават компютърни игри за 2 дни

Състезанието Game Jam ще се проведе от 20 до 22 януари в Технически университет-Пловдив

Конкурсът е подкрепен от компании като Gameloft Bulgaria и Microsoft Bulgaria

Стотици IT специалисти, студенти, геймъри и любители ще се съберат в Пловдив на 20 януари, когато точно в 12 часа по обед ще бъде дадено началото на 48-часовото състезание по направата на прототипи за компютърни и бордови игри. Четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam ще се проведе в местния филиал на Технически университет-София и ще продължи до 22 януари.

Конкурсът е част от Global Game Jam - най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България през 2017 събитието ще се проведе в 5 града - Пловдив, София, Бургас, Варна и Габрово, а амбицията на организаторите е да превърнат събитието в ежегодна традиция за геймърската индустрия в България.

Компании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista, Cooolbox и SiteGround подкрепят конкурса в града под тепетата с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като IT център. Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри - професионалисти, студенти или просто талантливи натури със страст в игрите. Основната цел е да се съберат хора с различни интереси, опит и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.

Освен груповата задача за изпълнение от участниците са предвидени и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Cloud за разработчици на игри, популяризация на VR проект с 0 лева и иновативни възможности за индустрията са само част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл