Наши фенове изплашиха Рим

Феновете на „Левски“, заедно с тези на „Уест Хям“ и „Висла“ (Краков), вдигнаха полицията в Италия на крака за римското дерби между „Лацио“ и „Рома“. Медиите на Ботуша обърнаха сериозно внимание на нашите запалянковци, които пристигнаха в страната за сблъсъка. Известно е, че ултрасите на „Левски“ поддържат добри отношения с тези на „Лацио“, като и двете агитки често се подкрепят в големите мачове. Именно заради това 60 фенове на „сините“ бяха в Рим за дербито срещу тима на Франческо Тоти.

„Трийсет неофашисти от „Уест Хям“, двойно повече от „Левски“ (София) и над сто поляци, фенове на „Висла“ (Краков), бяха в Италия за мача между „Лацио“ и „Рома“ - пише в. „Ил Месаджеро“. - Над хиляда униформени, сред които карабинери с кучета, специалисти по обезвреждане на бомби и конна полиция, се грижеха за обществения ред в италианската столица около мача.“

Вместо феновете за гушите се хванаха играчите на двата отбора. „Рома“ победи с 2:0, а открилия резултата Кевин Стротман заля с вода резервата Данило Каталди, който загряваше на тъчлинията. Играчът на „Лацио“ опита саморазправа с голмайстора. Заради това се стигна до две мелета на терена, а впоследствие Каталди бе изгонен. След скандалите Раджа Наинголан вкара втори гол, с което „римските вълци“ спечелиха 145-ото дерби срещу „Лацио“.

В друг мач от кръга „Милан“ победи „Кротоне“ с 2:1, а Александър Тонев пропусна мача заради контузия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят