Наш боксьор загина на ринга

Български боксьор загина по време на нискоразредна профи гала в Шкодра (Албания). Борис Станчов излязъл на ринга вместо регистрирания Исус Величков, който трябвало да се бие на събитието. Причините са подмяната не са ясни, но се предполага, че става въпрос за уговорки.

„Очакваме официално становище на промоутъра, както и официално видео за случилото се, а също и резултатите от аутопсията – заяви Дамян Дамянович, член на УС на Българския професионален боксов съюз. - Това си е официално спортно събитие, на което е имало медицински екипи, медицински лица. Имало е съдии, които са проследявали за спазването на правилата.“

Трагичният инцидент се разиграва по време на мач в категория „перо“ с албанеца Ардит Миря. В четвъртия рунд българинът без да получава удар рухва назад и пада в ъгъла, а медицинските лица незабавно му се притичат на помощ. Те успели да върнат боксьора в съзнание и да го транспортират в болница, но лекарите не успели да спасят живота му. В местните медии се твърди, че причината за смъртта е сърдечен арест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт