Наш волейболист №1 в Русия

Тодор Скримов бе избран за най-полезен играч на кръга в руското волейболно първенство. Българският посрещач реализира 23 точки за своя НОВА (Новокуйбишевск) при победата с 3:2 (18, -17, -24, 15, 13) над „Газпром-Югра“ (Сургут) в мач от 15-ия кръг на местната Суперлига.

Руските медии бяха във възторг от изявите на играча, който завърши с невероятните 71% успеваемост в атака.

„29-годишният Скримов този сезон не се отличава със стабилност в изявите си, но от време на време прави чудовищно силни мачове – пише изданието „Бизнес Онлайн“, , което изготвя класацията. – Българинът бе лидер на тима в тайбрека и помогна на НОВА да спре серията от пет поредни загуби.“

Това е второ подобно признание за перничанина, след като бе най-полезен още в дебюта си за тима във втория кръг на първенството. Победата изкачи отбора му на 9-ото място в класирането с 20 точки (8 победи и 7 загуби) точно пред съперника от Сургут, който е с 19 т. от 6 успеха и 9 поражения.

Съотборникът на Скримов в националния тим Виктор Йосифов пък се отчете с 8 т. за „Пиаченца”, но усилията му не стигнаха за победа. Тимът му загуби с 2:3 (22, -16, -21, 25, -8) от „Калцедония“ (Верона) в мач от 13-ия кръг на италианското първенство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт