Наш рефер в групите на Шампионска лига

Български рефер ще свири мач в групите на Шампионската лига. УЕФА назначи Георги Кабаков за домакинството на "Манчестър Юнайтед" срещу "Валенсия". "Червените дяволи" вече са се класирали за осминафиналите, испанците пък продължават за Лига Европа. Играчите на Жозе Моуриньо обаче водят битка с "Ювентус" за първото място в група "H".

Признанието е голямо за родните съдии. За последно Станислав Тодоров свири мач в най-комерсиалния клубен турнир. Това се случи на 4-декември 2012-та, когато "Динамо" (Загреб) и "Динамо" (Киев) направиха 1:1. Шест години по-късно отново наш арбитър ще реферира в надпреварата. Любопитното е, че Тодоров ще участва и в мача на Кабаков, като ще бъде зад вратите заедно с Никола Попов. Асистенти ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти съдия ще е Георги Тодоров.

А на „Олд Трафорд“ са в приповдигнато настроение. Причината е, че Моуриньо има „зелена светлина“, че ще разполага с достатъчно средства, за да привлече нов централен защитник. Още през лятото Специалния искаше нов бранител, но тогава това му бе отказано.

Миналата седмица Ед Уудуърд, изпълнителен вицепрезидент на „Юнайтед“, проведе среща с Моуриньо и агента му – Жорже Мендеш, на която бе обсъдена трансферната политика на клуба и бяха договорени финансовите параметри. Смята се, че първата цел на португалеца е Тоби Алдервейрелд от „Тотнъм“.

Снимка БУЛФОТО

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ