Наш световен шампион по карате киокушин ще обучава бойци в Тунис

Сенсей Захари Дамянов - действащият абсолютен световен шампион по карате киокушин, заминава за Тунис на 13 април. По покана на Тунизийската карате киокушин федерация българинът ще води Кумите семинар. Той ще се проведе на 15 април в един от най-древните градове в Тунис – Сус.

За следващия ден е планиран Съдийски семинар. Лектор ще е шихан Рамил Габбасов – изпълнителен директор на РСБИ (Российский союз боевых искусств) и президент на ФВКР (Федерации всестилевого каратэ России). Шихан Габбасов е бил учидеши (личен ученик) на Масутацу Ояма от 90-те години.

Захари Дамянов е треньор на националния отбор към Българската карате киокушин федерация. Преди близо година и половина той покори върха в карате, като стана първият българин и европеец, печелил световното първенство без категории в Япония. Това е най-престижното и тежко състезание, което по подобие на олимпийските игри се провежда веднъж на четири години. Отправянето на покана към сенсей Дамянов да бъде инструктор на семинар от такъв мащаб, е признание както за него, така и за Българската карате киокушин федерация.

Варненецът е и четирикратен победител от европейското първенство в категория над 90 кг, съответно през 2009 г., 2010 г., 2013 г. и 2014 г. Четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), откъдето има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт