Наш художник в Лондон: Отказвам да се срамувам, не съм расист

Настроенията на Острова се обърнаха срещу българите след скандалите с расистките нападки спрямо английските футболисти в София. Това предизвика отговор от един от популярните българи в Лондон – художника Александър Василев-Василевса.

„Заключението на британският печат - англичаните са горди а българите - гнусни расисти, които трябва да се срамуват... Не, аз отказвам да се срамувам и категорично не съм расист – пише Василевса в социалните мрежи. - Също така не мисля че болшинството от българите са расисти, а тъкмо обратното - традиционно сме помагали и симпатизирали на различните от нас.

Регистрираните в България престъпления на расова, религиозна или сексуална основа през последната една година са не повече от сто. А колко са тези на Острова, населяван от гордите англичани, които така лицемерно изпиха българското расистко хапче като лек за пороците и деформациите на собственото си общество? Аз съм Българин, не съм расист и отказвам да се срамувам от олигофренската постъпка на десетина завършени идиоти на стадиона. Не се срамувайте и Вие в България. Да се срамуват родителите им.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт