Наш шампион ще кара за грузинци на рали „България“

Миналогодишният шампион Пламен Стайков отново ще кара на рали „България“, но ще стартира под грузински флаг във Варна през уикенда. Българският пилот е получил по-изгодни финансови условия и се пуска за „Стайков рейсинг Грузия“. Негов навигатор в „Мицубиши Лансер Ево 9“ ще бъде Давид Кварацхели.

В 48-ото издание на напреварата ще стартират 54 екипажа, като 28 са български, 24 са турски, а останалите два - грузински. Големият интерес на пилотите от южната ни съседка е провокиран от факта, че надпреварата е и втори кръг от тяхното национално първенство. Сред фаворитите за титлата е Ягис Авчъ с „Пежо 208“. От нашите състезатели с най-конкурентна машина е Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев - „Ситроен“.

На пистата се завръща един от доайените на автомобилния спорт - Стоян Апостолов. Навигатор в управляваната от него „Хонда Сивик“ ще бъде дъщеря му Павлина Апостолова.

Общото трасе е 483,88 км, като в надпреварата се връща отсечката Аладжа манастир. Най-дълго ще е стартовата отсечка - 26 км до село Козичино.

Председателят на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Владимир Илиев бе категоричен, че не са пестени пари за осигуряване на безопасността на надпреварата, като вече са сключени споразумения за охрана с КАТ-Бургас и КАТ-Варна.

Бюджетът на състезанието е 163 000 лева. Ралито е кръг от европейския шампионат и ще бъде открит от министър Красен Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт