На бляскав спектакъл грейна елхата в Благоевград, над 20 хиляди гледаха шоуто

 

Община Благоевград представи един уникален шоу-спектакъл на церемонията по запалването на коледните светлини с което нареди града до европейските столици по блясък , красота и оригиналност.  Първо през града премина ученическо маскарадно дефиле, а след това

огнени акробати  танцуваха по фасадите на сгради  около площада. Над главите на над 20 хиляди благоевградчани дошли да наблюдават церемонията  грееха фойерверки,светлинни ефекти, а елхата бе запалена от летящи огнени топки излитащи от покривите на сградите наоколо. Първата бе изпратена като звезда от кмета Атанас Камбитов и малко дете облечено като ангел.

А дядо Коледа пристигна на площада  с атрактивно влакче, което ще остане в центъра на града цял месец и ще вози децата безплатно.

„В навечерието сме на най- семейния празник. Всяка година Благоевград има мото и избрахме тази година то да бъде „Заедно на Коледа“, защото на Коледа се събираме всички заедно, цялото семейство. Така е било винаги, така и ще бъде.  А колко хора не знаят следващата година дали ще бъдат заедно?И защото ние винаги сме правили добро на Коледа, освен мото, традиционно имаме и кауза, тази година нашата кауза е Гери. Петгодишно дете, на което може да помогнем, каза в приветствието си кмета на града.

Общината в Благоевград вече се прочу в цяла България с най-оригиналните идеи за организиране на коледните празници. В дните до Нова година фоайето на кметството се превръща в място свободно за децата на града. Там всеки ден някой известен благоевградчанин чете приказки на малчуганите, има работилница на Дядо Коледа, изнасят се концерти. Децата пият мляко  и похапват  какаови бисквити. А работещите в общината казват,че детската глъч не им пречи да работят,  напротив, това е най-хубавото им време през годината. Десетки са и концертите в града и атракционите за гражданите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България