На италианските острови Сицилия и Сардиния е обявен червен код за опасност от силни валежи

Увеличава се броят на жертвите на лошото време

На италианските острови Сицилия и Сардиния е обявен червен код за опасност от силни валежи, съобщава италианския телевизионен канал Rai News 24, цитиран от TACC.

На остров Сардиния сутринта е починала немска туристка, ударена от мълния. Друг млад човек, ранен при бедствието в Тренто, е починал в болница. По този начин общият брой на жертвите на лошото време в Италия наближава 20.

В районите на Италия се работи за премахване на последствията от силните дъждове, които са причинили наводнения, ерозия на пътища, свлачища и паднали дървета. Множество малки селища в северната част на Италия и крайбрежието на Лигурия остават откъснати от света. Железопътните съобщения също са прекъснати по някои регионални линии.

Щетите се оценяват на стотици милиони евро. Правителството, по искане на управителите на най-засегнатите райони - Лигурия, Венето, Фриули-Венеция-Юлия, обмисля възможността да се спре събирането на данъци и плащания по заеми от населението на засегнатите райони. Северният автономен район Трентино-Алто Адидже пострада много, където в Доломитите ветровете повалиха цели горски масиви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа