На много места ще има превалявания от дъжд, максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса

Днес облачността ще е предимно значителна и на много места ще има превалявания от дъжд, около и след обяд временно интензивни и с гръмотевици. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Ще духа до умерен, след пладне в Дунавската равнина временно и силен, северозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - още малко ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще има превалявания от дъжд, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от югозапад-запад. Максималните температури на въздуха: 11° - 17°. Температурата на морската вода е 9° - 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще превали дъжд, а над 1700 метра - сняг. Валежите ще са придружени и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България