На прага на Св. Валентин равен брой бракове и разводи в Бургас

Влюбените си казват "да" на остров "Света Анастасия" и в Несебър

На прага на празника на виното и любовта Свети Валентин, в Бургас отчитат 29 сватби и 30 развода от началото на годината. Което означава, че бургазлии се женят, но и с не по-малко желание се развеждат. Тенденцията със сигурност ще обърне летният сезон, когато двойките масово избират за венчавка романтични места като Морското казино на града и остров "Света Анастасия". Там процъфтява и сватбеният туризъм, защото във вярност се вричат младоженци от цялата страна, а и чужденци. Сред най-интересните истории е тази на влюбена двойка /на снимката/, която се венчала на борда на кораба "Атастасия", пътуващ до острова. Влюбените решили да си кажат "да" на късчето земя сред вълните преди три години, но морето било много бурно и корабът не можел да тръгне, въпреки че било в средата на август. Те обаче не се отказали да се врекат във вярност край морето и така решили церемонията да се състои на палубата на "Анастасия" на Морската гара в Бургас.

Три сватби са заявени за това лято на острова край Бургас.

Засега, ненадминат по сватбен туризъм обаче остава Несебър, където се женят двойки от цял свят. На живописния и романтичен полуостров идват влюбени от Канада, Китай, Индия, съобщават от общината.

Навръх Свети Валентин, в центъра на Бургас, на площад „Атанас Сиреков”, ще бъде издигната стъклена къща на любовта, а в нея лично кметът Димитър Николов ще венчае три двойки, писа вече "Труд" . Ще бъде поздравена и една от най-дълго преживелите брачен съюз двойки-капитан Христо Мушков и съпругата му, които са заедно от 62 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България