На Света Варвара почетоха паметта на Даниела Ненчева с изложба на нейни картини

Картини на художничката Даниела Ненчева бяха подредени в изложба в зала "Май" в сградата на общината в Сливен. Експозицията бе открита навръх Света Варвара, на 4 декември вечерта. На този ден Даниела, която си напусна този свят неотдавна, откриваше свои изложби години наред.

Експозицията "Спомен за Даниела" бе направена по идея на приятелите й, с подкрепата на местната администрация. Историята на творческата работа на авторката припомни неин колега - художникът Александър Дойчинов, председател на СБХ в Сливен. "Тя остави светла диря и наше задължение като духовници е да кажем, че тя беше православна християнка, с голяма вяра в Бога, което в трудните моменти не й даваше да унива" - каза отец Евгений Янакиев, протосингел на Сливенската митрополия. "Мен не ме напуска чувството, че тя ще влезе в един миг в галерията, както го направи преди няколко месеца, когато откри 35-тата си юбилейна изложба" - призна зам.кметът Пепа Чиликова.

Даниела Ненчева работи като учител в началото на професионалния си път, а след това дълги години бе директор на художествената галерия в Сливен. Тя отвори залите за платната на световни и национални творци, за концерти на симфоници, за занимания по рисуване на сливенските деца. Даниела си отиде на 50 години след тежко заболяване, остави светли спомени сред стотици приятели, близки и колеги в Сливен и страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура