На три колела в „тъмната“ Индия

Триколка Morgan потегля на гигантска обиколка от 5600 км

73-годишният британски предприемач и филантроп Алън Брайтуейт потегля заедно със своята съпруга на авантюристична обиколка в Азия зад волана на един от най-екзотичните автомобили, които се продават като нови към днешна дата. Търсачът на силни усещане планира да измине над 5600 км в държавата с една от най-лошите пътни мрежи в света – Индия. Епичното пътуване трябва да започне на 1 февруари от Мумбай и да премине през някои от най-големите градове в страната като Ню Делхи и Калкута.

Обиколката на Индия ще бъде осъществена с триколка Morgan, която се продава от 2011 г. насам. Моделът представлява ретро роудстър без покрив и прозорци. Двулитров мотоциклетен V-образен двигател върти единственото колело на задния мост под двете места в кокпита. Самият мотор е изнесен пред предния капак и се вижда от всички. Това придава много зрелищен вид на триколката, което е гарант за привличане на вниманието. А именно това е целта на пътешественика Алън Брайтуейт. Той възнамерява да събира в Индия благотворителни средства, с които да подпомогне местна организация за насърчаване на рециклирането на градски отпадъци.

В откритото превозно средство с три колела авантюристът и съпругата му ще бъдат изложени в Индия на всякакви атмосферни условия и любопитни погледи. Единствената техническа модификация по автомобила е лекото повдигане на шасито заради тежките пътища в Индия. Мотоциклетният двигател S&S осигурява задвижваща мощност от 82 конски сили, която се предава към задното колело през 5-степенна трансмисия от Mazda.

Тежакият само 550 кг роудстър ускорява за 4,5 секунди от 0 до 100 км/ч. Той копира дизайна на първия модел на британската компания Morgan от 1909 г. – моторизирана триколка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили