На 21 юли откриват паметника на Васил Левски в Пещера

 

Паметникът на Васил Левски в Пещера ще бъде официално открит на 21 юли от 18.30 часа, съобщи кметът на родопския град Николай Зайчев.

Монументът ще бъде разположен в парковите площи пред Районния. Предложението за създаването на паметника е на бившия общински съветник и настоящ депутат в 44-ото Народно събрание Йордан Младенов от коалиция „БСП за България”, като то срещна подкрепата на политическите опоненти, като преди седмица в дарителската сметка за монумента в Общинска банка 2000 лв. лични средства внесе народната представителка от ГЕРБ Десислава Костадинова.

През месец април тази година кметът на Община Пещера Николай Зайчев и скулпторът Спас Киричев подписаха договор за изработването на паметника, а по повод набирането на нужните средства за изработването му още през ноември 2016 г. по инициатива на градската управа и Общобългарският комитет „Васил Левски“ бе открита и дарителска сметка.

Банков код: BIC: SOMBBGS

Сметка: IBAN: BG 06SOMB91308432970244, вид плащане 44 51 00

На 18 юли цялата страна ще отбележи 180-годишнината от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски, но честванията в Пещера ще продължат чак до 21 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България