На 24 май връчват наградите "Стара Загора" и "Млада Загора"

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май ще бъде отбелязан в Стара Загора с тържествен ритуал за издигане на националното знаме на Република България.

Тази година честването ще се проведе в източната част на античния форум „Августа Траяна“ до Регионална библиотека „Захарий Княжески“, където ще се съберат представителни групи от старозагорските училища, граждани и гости.

От 9:30 часа в честването ще се включат духовите оркестри и мажоретките на Пето основно училище „Митьо Станев“ и на Шесто основно училище „Свети Никола“, чиито изпълнения ще са от двете страни на моста над Античния форум. На античната улица хористи от Общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“ ще изпълнят акапелно фолклорни песни.

В 10:00 часа ще прозвучи химна на Кирил и Методий „Върви народе възродени“ в изпълнение на хора на Държавна опера Стара Загора и общинския духов оркестър. След това под звуците на Националния химн представители на Младежкия общински съвет на Стара Загора ще вдигнат знамената на България, на Стара Загора и на Европейския съюз. Към небето ще полетят балони и буквите от българската азбука.

Кметът Живко Тодоров ще поздрави старозагорци по повод празника. Той ще участва и в церемонията по връчване на наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Носителите на престижната награда ще получат парична премия, грамота и отличителния знак на Стара Загора. Всички номинирани също ще бъдат отличени със знака на града.

Тържеството ще закрият момичетата от една от най-нашумелите напоследък групи 4 magic, победител в Х Faktor, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България