На 95 г. Стояна играе 100-годишна баба

Любимката на публиката е номинирана за „Гинес”

Стоянка Мутафова празнува рожден ден на 2 февруари

В навечерието на 95-ия си рожден ден Стоянка Мутафова ще се завърне на сцената на Сатиричния театър и след двумесечно отсъствие отново ще участва в постановката “Столетие мое”.

На 1 февруари, ден преди рождения си ден, Мутафова ще влезе в образа на Малу, която празнува 100-ния си рожден ден.

Постановката проследява празника на столетницата, която е събрала цялата си фамилия. Около шармантната някогашна парижка знаменитост кръжат нейната дъщеря, внучката и правнучката й. Сюжетът се заплита, когато изваждат стар грамофон, който ненадейно отприщва разплитането на дълбоко скрити тайни.

На сцената Малу пак се връща в младостта, когато е била център на обожание. С неприкрито кокетство тя си припомня как е въртяла на малкия си пръст доста по-млади от нея любовници.

Заедно с най-възрастната действаща актриса на сцената ще се качат и Йорданка Стефанова, Росица Александрова и Полин Лалова, които се превъплъщават в дъщеря, внучка и правнучка на Мутафова.

В края на миналата година любимката на публиката, известна с прозвището Г-жа Стихийно бедствие, официално бе предложена за рекордите на “Гинес” като най-възрастната активно играеща на сцената актриса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура