„Невромантик“ отново на холивудския хоризонт

Тим Милър се спряга за режисьор на филма

От години Холивуд прави опити да екранизира иконичната киберпънк класика “Невромантик” на Уилям Гибсън. Романът се води за едно от най-влиятелните, креативни и пророчески произведения в пространството на фантастиката. Досега обаче различните пориви към адаптация срещаха прекомерно сериозни пречки.

Последните надежди да видим “Невромантик” на голям екран бяха свързани с Винченцо Натали, който замени Крис Кънингам (фаворит на самия Гибсън), но след години на неуспешни опити да подкарат проекта и той също се предаде, припомния operationkino.net.

Преди дни от The Hollywood Reporter съобщиха, че 20th Century Fox ще направят нов опит да изведат проекта до успешен завършек и дори са наели режисьор в лицето на Тим Милър, който след изключително успешния си дебют с “Дедпул” е едно от най-търсените имена в момента – той е начело и на подготвяния от Джеймс Камерън нов проект за възраждане на “Терминатор”.

Продуцент на “Невромантик” ще бъде Саймън Кинбърг (”Марсианецът”), който вече е работил с Милър по “Дедпул”, но засега няма данни дали той ще пише и сценария.

Ето и кратък синопсис на романа на Гибсън: “Хенри Дорсет Кейс е сред най-хитрите и кадърни крадци на данни, докато отмъстителни бивши работодатели не осакатяват нервната му система. Но сега нов и много мистериозен агент го вербува за един последен набег, който да го върне в играта. Целта: немислимо могъщ изкуствен интелект, обикалящ в орбита около Земята, в служба на престъпния бизнес клан Тесие-Ашпул. Заедно с група колоритни хакери, Кейс поема на приключение, което вдига летвата на цял един жанр.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино