Невръстен апаш бяга от затвора, заловиха го

Момче от затвора в Бойчиновци се опита да избяга, но бе заловено докато прескача последната ограда. Заради бягството невръстният апаш ще бъде изправен отново пред съда, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Монтана.

16 годишният Асен Ю. решил да духне от  Поправителния дом в неделя към 13.50 ч. Той прескочил две от от високите телени огради, но охранителната система се задействала  и дежурните надзиратели хукнали след него. Момчето било спипано при опита си да преодолее и третата последна ограда и охраната го върнала обратно.

Асен Ю. е от село Малоконаре, Пазарджишко и изтърпява присъда от една година и четири месеца лишаване от свобода за блудство с малолетна и още осем месеца за кражба.Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Срещу момчето е образувано досъдебно производство за опит за бягство от затвора, за което го грозят още 3 години зад решетките.

Миналата седмица заместник омбудсманът Диана Ковачева направи проверка на единствения у нас затвор за непълнолетни в Бойчиновци, който е поделение на затвора във Враца и констатира лоши битови условия. В Поправителния дом са затворени 22 деца и 12 пълнолетни младежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право