Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще благослови лично децата от Софийска епархия, които са на лагер в Кремиковския манастир

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, в качеството му на Софийски митрополит, ще посети на 27 август Кремиковския манастир, за да благослови лично децата от Софийска епархия, които са на лагер там, съобщиха от пресцентъра на Св. Синод на БПЦ.

Около 50 деца в момента почиват в манастира край софийското село Кремиковци, като това лято са лагерували там на няколко смени около 300 деца от първи до осми клас от София, Годечко, Самоковско и Ихтиманско. Предстои пред септември да дойде и група деца в предучилищна възраст.

Православни детски лагери са отворени за всички деца. Те нямат за цел да въцърковят децата на всяка цена, а да им покажат огромният всеобхватен свят на православната вяра и да възпитават в тях традиционните добродетели, като се съчетават занятия по вероучение и участие в богослуженията с игри, спорт и разходки сред природата.

Негово Светейшество ще вземе участие в неделната светата Литургия, която ще отслужи главният секретар на Светия Синод Мелнишки еп. Герасим, и ще гостува на лагеруващите при манастира деца.

Почти във всички епархии на БПЦ православните манастири приеха и тази година деца на летни лагери като: Бачковския манастир, Хаджидимовския, Етрополския, Църногорския и други. Дните прекарани в светата обител оставят светли спомени у децата и те се връщат отново там година след година, водейки и свои другарчета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България