Недостиг на екскурзоводи в Старинен Пловдив, търсят нови кандидати

Засиленият поток от чуждестранни туристи в града под тепетата през последните месеци доведе до недостиг на екскурзоводи и се наложи ръководството на Общински институт „Старинен Пловдив” да търси на пожар кандидати за вакантните длъжности.

Изискванията към мераклиите са висше образование по специалностите от професионално направление „Туризъм” или хуманитарен профил с изкаран курс за професията екскурзовод, владеене на английски и втори чужд език, като немският и евентуален трети чужд език носи допълнително предимство, компютърна грамотност и умения за работа с MS Office пакет и интернет приложения.

14pl4009-anti4en-teater-1Документите се приемат до 5 август в ОИ „Старинен Пловдив”, като на интервю ще бъдат поканени само одобрените по документи кандидати. Освен езикови умения мераклиите за екскурзоводи трябва да познават добре Закона за туризма и Закона за културното наследство със съответните подзаконови нормативни актове.

Освен да осъществява екскурзоводско обслужване на индивидуални и организирани групи посетители в обектите на ОИ”Старинен Пловдив“ и им изнася информационни беседи за включените в маршрута забележителности, новоназначените са задължени да участват в организацията на събития с културен характер и да оформят разплащателни документи, свързани с посещенията на туристите в обектите за посещение като отчитане на приходи от входни такси, продажба на сувенири и екскурзоводски беседи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони