Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство

Близнаците са приети в болница "Св. Георги" в Пловдив

Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

3-годишните близнаци Стефан и Габриела ще бъдат настанени в приемно семейство или в Център от семеен тип и няма да бъдат дадени за отглеждане на баба им по бащина линия Ангелина Брандийска.

Жената беше заявила желание да се грижи да тях, но проверка на социалните служби е установила, че към настоящия момент е неподходящо децата да бъдат изпратени при нея. Брандийска обаче ще бъде придружител на внуците си, докато са в болница, съобщават от дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив.

Майката Иванка Стефанова, която беше задържана за 24 часа, след като децата бяха настанени в болница – момчето в кома, а момичето с охлузване, е подала заявление, че е съгласна те да бъдат изпратени в приемно семейство или дом. Искала обаче да ги вижда и социалните ще й окажат психологическа, юридическа и социална подкрепа.

Жената, която твърдеше, че децата й са недохранени, защото няма пари, е подала документи да получава помощи. Било й е обяснено как да се регистрира в Бюрото по труда.

„Смятаме, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на насилие, за което г-жа Стефанова не си дава сметка. Според нея тя се е грижела добре за децата си с финансовия ресурс, с който е разполагала”, коментира ситуацията шефката на социалната дирекция Надя Танева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България