Незаконен къмпинг цъфна в залива "Вромос"

В Поморие изграждат първия общински къмпинг за кемпери и каравани

Първият за сезона незаконен къмпинг вече е факт. Седем каравани са разположени в залива "Вромос" край Черноморец. Заливът е скандално известен, защото има красив плаж, който е почти до пътя Созопол- Бургас, но замервания преди години показаха, че е радиоактивен.

Навремето от хвостохранилището на близка мина, тук са били изхвърляни радиоактивни отпадъци. През годините имаше проекти за прочистването на плажа, но до момента не е ясно какво е движението по тях.

"Караваните са цъфнали в горичката до плажа, наоколо не се вижда никой, вероятно са изгонени от близки къмпинги и стопаните им са им намерили временно убежище", разказаха пред "Труд" очевидци.

Къмпингите, любими места за евтина почивка от едно време, официално ще заработят след средата на юни.

В същото време, в понеделник, от община Поморие съобщиха, че в морския курорт ще бъде изграден първия по рода си общински къмпинг за кемпери и каравани, по идея на кмета на града Иван Алексиев. Отреденото място е едно от най-живописните и апетитни за инвестиции места в Поморие – местност „Косата”, между Черно море и Поморийското солено езеро и в близост до бившия Военен санаториум.

Общинският къмпинг ще разполага с 33 места за кемпери, като на всеки четири кемпера ще има по една колонка за захранване с ток и вода, ще бъде изпълнено и задължителното условие за обособяване на биологична зона за отпадни води, която ще бъде включена в централната канализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България