Незаконно загробени домашни патици са открити край старозагорско село

В гора край село Калояновец, община Стара Загора, бяха открити незаконно загробени домашни патици. Сигналът е подаден от кмета на селото Добри Добрев.

„Имам достатъчно и снимков материал и свидетели от селото, които могат да докажат, че това са го направили господата от екарисажа. 20 – 25 дена съм ги следил денонощно” – заяви той. патици село Калояновец

„Предстои разследване на случая. Всички съмнения обаче са насочени към едно място. Ние ще обезопасим района, за да няма безпокойство сред населението от възможни зарази” – каза д-р Дамян Миков, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора.

Взети са проби за лабораторни изследвания. Ще бъде извършена дезинфекция на терена.

Община Стара Загора ще съдейства финансово, за да се спазят всички изисквания районът да се обезпаразити и да не създава опасност за хората в селото. Базата, в която се намира частният мобилен екарисаж, срещу който има много жалби за неприятна миризма и нерегламентирано изхвърляне на животински остатъци.

В телефонен разговор отговорникът Димитър Димитров каза, че многократно е имало сигнали за нередности – в някои от тях дори се твърди за изгаряне на части от трупове на хора или за евтаназиране на кучета. Институциите са правели много проверки в екарисажа нередности не са открити, потвърди и д-р Дамян Миков.

Случаят със загробените домашни патици е предаден за разследване във Второ Районно управление – Стара Загора, уведомена е и прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България