Неймар иска „Барса“ вън от Шампионската лига

Неймар официално призова УЕФА да дисквалифицира „Барселона“ от Шампионската лига. Причината е, че клубът отказа да му плати бонус „лоялност“ на стойност 26 милиона евро.

Неймар трябваше да получи сумата, след като до 31 юли все още е на „Камп Ноу“. Четири дни по-късно той избяга в посока „Пари Сен Жермен“ за космическите 222 милиона евро. „Барселона“ обясни отказа да плати бонуса с факта, че преди 31 юли Неймар вече е преговарял за трансфер в друг клуб.

Според мадридския вестник „Ас“ от УЕФА се отхвърлили жалбата на футболиста, за да не се нагнетява повече напрежение. Много топ клубове настояват ПСЖ да бъде разследван за нарушаване на финансовия феърплей.

От основен любимец след Лионел Меси бразилецът вече е сред най-големите врагове за феновете на „Барселона“. Все още из града висят плакати, на които неговият лик е задраскан. А по света Неймар е обвинен като един от най-алчните хора на планетата. Този факт обаче не трогва нападателя, който стартира много силно в „Пари Сен Жермен“, а с националния отбор на Бразилия вече се класира за световното първенство в Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят