Неймар и компания се подиграха с Меси

Воден от страхотния Неймар отбор на Бразилия заби звучен шамар на Аржентина след победа с 3:0 в мач от квалификациите за Световното първенство през 2018.

Асът на Барселона заби своя 50-и гол за Бразилия, а усилията му бяха допълнение от попадения на Филипе Коутиньо и Паулиньо.

Лионел Меси се завърна в титулярния състав на "гаучосите", но дори с негова помощ те не успяха да се противопоставят на големия си местен съперник. По този начин напрежението върху Аржентина се увеличи, тъй като отборът е в серия от четири мача без победа. В същото време пък Бразилия е начело на квалификациите с 5 победи от 5 мача.

"Кариоките" се завърнаха в Бело Оризонте за първи път след срамната загуба с 1:7 от Германия в полуфиналите на Мондиал 2014, но сега се погрижиха за хубави емоции за местните фенове.

Коутиньо откри резултата в 25-ата минута, когато с мощен изстрел не остави шансове на Серхио Ромеро.

Малко преди почивката пък Неймар удвои аванса на домакините. Жезус асистира перфектно към звездата на Барселона, за когото не бе проблем да преодолее Ромеро, останал сам срещу него.

В началото на втората част пък интригата окончателно приключи след попадение на Паулиньо, дошло след пас на Ренато Аугусто.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят