Нелегален казан и над половин тон ракия прибраха митничари от Лом

657 литра нелегален алкохол и казан за тайно варене на ракия задържаха служители от Митница Лом при две проверки в нерегистрирани обекти за производство на спиртни напитки, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 21 октомври екип от крайдунавски митничари влезли в частен имот в района на град Върщец, където открили нерегистрирана инсталация за изваряване на ракия, която в момента на проверката е била заредена и работила. Освен казана митническите служители намерили и 407 литра готов алкохол. 90 литра от ракията били току що сварени, а останалите - складирани в имота в пластмасови туби и бидони.

Два дни по-късно, на 23 октомври, служители на сектор „Оперативен контрол" в отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Ломската митница съвместно с митническа мобилна група извършили проверка и на имот в село в област Монтана. При огледа инспекторите се натъкнали на нерегистриран, но и неработещ казан. Край него обаче имало 250 литра етилов алкохол без документи за плащането, начисляването или обезпечаването на акциз.

Алкохолът открит при двете проверки и работещия казан са задържани. Взети са проби за лабораторен анализ и по двата случая са започнати административнонаказателни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право