Немотия преследва Илиан Илиев

Немотия преследва българския треньор Илиан Илиев. През тази година наставникът на два пъти попадна в отбори, които изпаднаха във финансов колапс. Първо в казахстанския „Алтай“, сега и във българския „Верея“.

В момента Илиев води именно тима от Стара Загора. Играчите на тима вдигнаха бунт. Те бойкотираха последната тренировка и отказаха да излязат на терена за поредното си занимание. Причината - неизплатени заплати, наеми и премии. Самият наставник на няколко пъти вече алармира и заплаши, че ще хвърли бялата кърпа, но това не стресна шефовете. Във "Верея" имат да получават 7 премии от миналия сезон, а заплати не са виждали вече два месеца. Заради неплатени квартири, има възможност футболистите да бъдат изхвърлени на улицата.

Въпреки кошмарната ситуация, Илиев успя да мотивира своите играчи и от началото на сезона те записаха 3 победи в 6 мача за първенство, като биха "Левски" (2:0), пловдивския "Локомотив" (1:0) и "Етър" (1:0).

През зимата немотия изгони Илиев от Казахстан. Треньорът бе представен начело на "Алтай", спечелил промоция от втора дивизия за Висшата лига. Тимът обаче не бе допуснат в елита и претърпя финансов колапс. Илиев напусна след само 2 седмици в "Алтай". При положение, че нещата във "Верея" не се променят, няма да е изненада за никого, ако треньорът отново скъса договора си, но този път ще го последват и играчи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ