Немски дарители подпомагат социални заведения в Елена

Немската фондация „Помощ за България“ за поредна година помага на хора в нужда от община Елена. Председателят на организацията Юрген Мюлер, неговата съпруга Риа и сестра му, заедно с Хайнц Волфрам от фондацията посетиха Домашния социален патронаж в града и Центъра за настаняване от семеен тип в Илаков рът. На среща с общинското ръководство кметът инж. Дилян Млъзев запозна дарителите със социалната политика на общината, която работи в посока подобряване на социалните услуги и достигането им до хора с реални потребности от тях.

„Д-р Мюлер призна, че изпитва копнеж по град Елена и няма да спре да помага. Социалните кухни пък били по сърце на съпругата и на сестра му. Три поредни години „Помощ за България“ осигурява средства за социалната кухня към домашния патронаж. Дарителите се ангажираха помощта да продължи и през 2018 г. за 25 нуждаещи се в продължение на 4 месеца. В момента 30 души в затруднено материално положение получават храна по проекта „Осигуряване на топъл обяд“, който приключва в края на юни“, съобщиха от общинската управа на балканското градче.

Гостите посетили социалния патронаж, на когото фондацията помогнала със средства за подобряване на условията за приготвяне на храната и за работа на персонала. Подменена е вентилационната система на кухнята и закупена картофобелачка.

„Помощ за България“ направи дарение през 2016 г. от 6000 евро за автомобил, с който да се разкарва храната до потребителите. Не за първи път благотворителната организация помага и на Центъра за настаняване от семеен тип в Илаков рът, където живеят 12 души. При сегашната си визита немците предоставиха 1500 лв. на социалното заведение“, допълниха от кметството в Елена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони