Нено Димов: Коалицията е стабилна, независимо от развитието на казуса в Банско

"Независимо от развитието в Банско коалицията е стабилна", каза министърът на околната среда и водите след среща с ПГ на „Обединени патриоти“ Нено Димов в отговор на въпрос дали решението за Националния парк „Пирин“ може да разклати управляващата коалиция.

„Информирах ПГ на „Обединени патриоти“ докъде сме стигнали. В момента обработваме информацията, която получаваме вследствие на обществения достъп, който има. Утре е крайният срок, след който ще трябва да обобщим информацията и на следващото заседание на Министерски съвет да бъде гледан Планът за управление“, обясни той.

„Нямам какво да се разбирам с вицепремиера Валери Симеонов. Гледам да представя това, което е в рамките на Министерството на околната среда и водите“, посочи Нено Димов.

„Нищо още не се е случило. Нека да съсредоточа усилията си да обясня какво се случва с Пирин, да видя от екологична гледна точка какви са проблемите и как могат да бъдат решени“, поясни министърът.

„Не мисля, че в момента има непреодолим проблем“, коментира той.

„Това, че не трябва да има повече опашки и трябва по някакъв начин да решим този проблем, е нееднократно заявено от коалицията“, каза още Нено Димов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика