Нено Димов покани протестиращите от Труд на среща в министерството

Внезапна проверка установи, че миризмите в селото идвали от фекалните води в местната река

Министърът на околната среда и водите Нено Димов отиде на внезапна проверка в пловдивското село Труд заради сигналите за миризми от инсталацията за производство на електрически ток от биоразградими отпадъци „Билд Инвест Сит“ ЕООД.

2pl4001-minister-dimov-trud-3В проверката участваха експерти от министерството, РИОСВ – Пловдив и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, а тя бе извършена в присъствието на представители на местния инициативен комитет, според които инсталацията замърсява въздуха в района и им трови живота.

„Избрах нарочно най-горещия ден, защото топлината е допълнителен фактор за засилване на миризмите“, декларира министър Димов. Целта на визитата му беше да се увери на място как работи предприятието, което местните жители искат да бъде незабавно затворено.

„Проверката не установи нарушения и замърсявания. Източникът се оказа друг. В момента се усеща по-силна миризма от фекалните води на селото, които се изливат в местната река. Тя е затлачена, заблатена и замърсена“, коментира още министърът на околната среда и водите.

Нено Димов покани хората от инициативния комитет на нова среща във вторник в министерството, за да обсъдят възможните решения на проблема с миризмите и начините за бързото му разрешаване, за да се намали социалното напрежение в село Труд.

2pl4001-minister-dimov-trud-2

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България