Нено Димов: Правителството прие Националната програма за подобряване качеството на атмосферния въздух

Снимка: Архив

Министерски съвет прие Националната програма за подобряване качеството на атмосферния въздух за 2018-2024 г. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов на брифинг след правителственото заседание.

„Това е вторият съществен документ в процеса за борба със замърсяване на въздуха и е много знаково, че беше приет днес, защото днес е Световният ден на околната среда, който тази година беше обявен за борба срещу замърсяването на атмосферния въздух“, посочи Димов.

„Това е един проблем, за който ние много активно говорим в България. Той беше поставен и като приоритет в рамките на Министерството на околната среда и водите по време на моя мандат“, отчете той.

„С приемането на тази Национална програма на практика ние адресираме основните замърсители, за които вече е станало дума, които се адресират и в изменения и влезналия в сила Закон за чистотата на атмосферния въздух“, поясни той.

По думите му това са проблемите около битовото отопления, автомобилният транспорт и мерките, които трябва да се вземат към тези въпроси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България