Нено Димов: Протестите са политическа активност на партии, които не успяха да прескочат 4 процента на изборите

Има тежък дисбаланс между устойчивостта на околната среда и Брутния вътрешен продукт, който е измерител на икономиката. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов пред ТВ "Европа". "Националните интереси трябва да бъдат защитавани по начина, по който гражданите са дали правомощията да бъдат управлявани, и при всички положения икономическото развитие и опазването на околната среда трябва да бъдат в баланс. Това е елемент от политическото управление в момента", заяви Димов.

Министърът отбеляза, че докато страната ни се изкачва в класацията на Глобалния индекс за екологична устойчивост, то в класацията за брутен вътрешен продукт България е на около 70-то място. "Т.е. има много тежък дисбаланс между качеството, устойчивостта на околната среда и в брутния вътрешен продукт, който е измерител на икономиката. Балансът означава, че трябва да имаме изпреварващо нарастване. Миналата година – 4% на брутния вътрешен продукт. Това трябва да бъде засилено, защото хората живеят добре, когато и икономически, и от гледна точка на околната среда има равновесие", коментира министърът.

Протестите са политическа активност на партии, които не успяха да прескочат 4-процентовата бариера на последните избори, коментира още Димов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България