Неправителствени организации: Белгия води непрозрачна политика в Сирия

Белгия води непрозрачна политика в Сирия, която се изчерпва с хвърляне на бомби и доставки на хуманитарна помощ. Това се посочва в доклад на местни неправителствени организации, представен в медиите.

Докладът под заглавие "Празнословие" отправя критика, че белгийското правителство не е изпълнило обещанието си за цялостен подход към сирийския въпрос и в последната година дори е намалило количеството на предоставяната хуманитарна помощ.

В документа е записано, че Белгия не предоставя никакви данни за пораженията от въздушните удари, които е нанесла по сирийски цели и възможните цивилни жертви.

Белгия не уточнява местата и датите на ударите, нито какви оръжия са били използвани, за разлика от други участници в международната коалиция срещу "Ислямска държава", отбелязват неправителствените организации.

Допълва се, че правителството отказва всякакво сътрудничество с външни експерти. Отправен е призив белгийските власти да прекратят снабдяването на близкоизточния регион с оръжие, да увеличат хуманитарните доставки и да осигурят траен прием за сирийските бежанци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток