Неразгаданите световни мистерии

Ръкописът на Войнич

Описани са същества с предполагаем извънземен произход

Сред най-впечатляващите мистерии, които до ден-днешен не са разгадани, е ръкописът на Уилфрид Войнич, който представлява текст от 240 страници. Интересното е, че в него са изобразени странни схеми, събития и растения, описани на странен и непознат език.

Страниците не са дешифрирани и до днес. Според въглероден анализ текстът е датиран между 1404 и 1438 г.  Обявен е за „най-тайнствения ръкопис в света“.

Теориите за произхода на документа варират. Някои смятат, че това е трябвало да бъде фармакопея, или просто казано - сборник за свойствата на лекарствата, билките и растенията.

Много от анализаторите на тези интересни текстове са убедени, че става въпрос за диаграми с астрономически описания, които са в  странно съчетание с неидентифицирани чертежи на същества с предполагаем извънземен произход.

Представяме ви няколко неразгадани световни мистерии.

 

Скулптурата Криптос

Едно от най-мистериозните произведения на изкуството е проектираната от художника Джим Санборн, което е поставено пред централата на ЦРУ в Ленгли, Вирджиния.

Тя се състои от четири надписа. Въпреки че три от тях са напукани, те са разчетени, но четвъртият остава неразгадаем. През 2006 г. Санборн подсказва, че има улики от първия до последния надпис, а през 2010 г. издаде друга следа - с буквите 64-69 NYPVTT в част 4 е кодирана думата БЕРЛИН.

 

Шифрите на Бийл

Шифрите на Бийл са съставени от три шифровани текста, които се предполага, че разкриват мястото на едно от най-големите заровени съкровища в историята на САЩ - несметни количества злато, сребро и скъпоценни камъни. Съкровището първоначално е било открито от мистериозен мъж на име Томас Джеферсън Бийл през 1818 г. в Колорадо.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл