Несебър се извини на незрящите туристи за инцидента, при който бяха нападнати от агресивен мъж

От името на кмета на общината Николай Димитров, цялата администрация и от името на целия град Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“, и отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично“ поднесоха извинения на двама от групата незрящи туристи за неприятния инцидент, който са претърпели на територията на полуострова преди дни. На срещата потърпевшите бяха уверени, че всички местни жители са дълбоко възмутени от хулиганската постъпка, категорично се разграничават от такова поведение  и не толерират подобен тип агресивно отношение към който и да е било.

„Несебър е българския град на църквите, с изключителна история и култура. Хората му са с добри сърца, вярват в Бог и са великодушни, но, както навсякъде по света, и тук има плевели. Но те са изключение в градината с красивите цветя.“, метафорично обрисува ситуацията Златин Чаушев. Отец Петър също увери туристите, че жителите на общината не се отнасят така към гостите си.

Единият от двамата туристи на срещата  бе Марош Банго, известен като словашкия Бочели, харизматичен сляп певец и музикант с множество таланти, с огромна благотворителна дейност в подкрепа на хуманитарни  инициативи. Гостът остана трогнат от жеста на внимание и сподели, че не за първи път е в Несебър-град, където се чувства особено емоционално и откъдето винаги си взема нещо, което да му напомня за един прекрасен релакс и почивка. Именно, за да запазят това усещане и  красив спомен за  Несебър, Златин Чаушев и отец Петър поднесоха подаръчни комплекти на туристите. Особено трогателна бе малката камбанка с красив звук, както и копието на чудотворната икона на Черната Богородица- закрилница и пазителка на Несебър.

Марош Банго благодари и подари един от многото си дискове със свои изпълнения на класически произведения.

Срещата, преминала в изключително приятелска атмосфера, завърши със снимка за спомен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България