Неутрализираха престъпна група, занимавала се с лихварство и трафик на хора в Ботевград

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимаваща а се с лихварство и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщават от вътрешното министерство.

Полицейската операция, проведена от служители на ТСБОП – София област и колегите им от главната дирекция, е реализирана на 18 октомври във връзка с водено досъдебно производство. Действията са реализирани под надзора на Специализираната прокуратура.

В рамките на операцията е задържана престъпна група, действала на територията на община Ботевград. По първоначални данни, от юли 2014 г. членовете й се занимавали с незаконна банкова дейност – лихварство и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, чрез използване на насилствени методи.

За срок до 24 часа в ареста били задържани четирима ботевградчани -  криминално проявените Н. Д. /51 г./ и Д. Д. /27 г./, 49-годишната Ц. Д. и Р. Д. /24 г./.

При извършените действия по разследването, у четиримата и в ползваните от тях жилища и автомобили са намерени и иззети газов пистолет, преправен в боен; четири регистрационни талона за МПС; 23 римски монети; металотърсач; мобилни телефони и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Назначени са експертизи.

На задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321, вр. чл. 252 от НК. На Н. Д. и Ц. Д. е наложена „парична гаранция“, мерките за неотклонение на Д. Д. и Р. Д. са удължени с прокурорско постановление до 72 часа.

Действията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право