„Нефтохимик“ на крачка от финала за купата

Носителят на купата на България „Нефтохимик 2010“ е на крачка от финала в тазгодишното издание на турнира. Волейболистите на бургаския тим заложиха на новите си попълнения Николай Учиков и Ален Джорджевич в стартовия си състав срещу лидера в Суперлигата ЦСКА и спечелиха с 3:2. На терена излезе и 46-годишния играещ помощник треньор на „червените“ Ивайло Стефанов, но и той не успя да помогне на своите момчета в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Във втория гейм пък наставникът на „Нефтохимик“ Найден Найденов получи червен картон, и тимът му загуби точка, малко по-рано Георги Братоев бе получил жълт картон.

Днес шампионите ще имат за съперник „Добруджа 07“ (Добрич), чийто отбор надделя над „Пирин“ с 3:1 (-21, 21 , 22, 20). За тима от Разлог дебют направиха разпределителят Николай Манчев, а на моменти се включваше и ямаецът Денис Нилсон, който също бе каркотекиран преди дни в отбора. Треньорът на „Добруджа“ Пламен Христов изрази задоволство от резултата, въпреки че неговите възпитаници демонстрираха слабости в посрещането в първия гейм.

Снощи се изиграха и останалите два четвъртфинала между „Хебър“ - „Марек Юнион Ивкони“ и „Монтана“ - „Левски“. Сблъсъкът за трофея е в неделя от 18, 30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт