„Нефтохимик“ с първа Суперкупа във волейбола

Носителят на Купата на България „Нефтохимик 2010“ спечели първата в историята Суперкупа по волейбол, след като срази с 3:2 (25:23, 20:25, 32:34, 25:15) шампиона „Добруджа 07“. Успехът донесе на бургазлии и чек за 10 000 лв.

Мачът се игра пред препълнените трибуни на зала „Васил Левски“ в Пазарджик, а битката изгледаха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на волейболната федерация Любо Ганев и кметът на града Тодор Попов.

Срещата бе изключително оспорвана и продължи малко повече от 3 часа. Грешки на шампионите в края на първия гейм позволиха на бургазлии да поведат в резултата. Треньорът Мирослав Живков внесе корекции в играта на тима си и момчетата му взеха убедително втория гейм, след което поведоха с 4 точки в средата на третия (16:12). „Нефтохимик“ стопи пасива и се стигна до равенство 22:22, след което резултатът тръгна точка за точка. Фаталната грешка допусна Мартин Пенев, който атакува в аут и така „Добруджа“ спечели гейма.

Вместо да съсипе психически играчите на „Нефтохимик“, нещастно загубената трета част ги амбицира и те излязоха напълно променени за четвъртия гейм. Така бургазлии взеха ранен аванс и започнаха да го увеличават. Скоро след втората техническа пауза стана ясно, че ще има тайбрек. Решаващи за крайния успех станаха нервите, а по-здравите се оказаха тези на играчите от Бургас. Ключът към успеха се оказа блокадата им, която на няколко пъти спря атаките на шампионите. С две поредни успешни атаки Пенев даде аванс от 14:12 на „Нефтохимик“, а грешка на шампионите в следващото разиграване сложи край на мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт