"Нещо като Аляска", „Аз обичам,ти обичаш, тя обича“ и „Мовименто/ Вариации“ в седмата вечер на театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“

Благоевград продължава да бъде територия за млад театър, съобщиха от общината. Тази вечер в „Тара-ра-бумбия“ от 17.00 часа студентите от специалност „Актьорско майстворство“, с художествен ръководител доц. Огнян Спиров на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще представят „Нещо като Аляска“ на камерна сцена на ДТ "Никола Вапцаров". В ролите ще влязат Йоана Ламбрева, Елисавета Вакъфчиева и Саше Урдовски. Спектакълът е едноактна пиеса, която носи заряда на усилията на човек, пропуснал най-съдържателните си години, поразен от коварна болест. След мъчително възстановяване на миналото, героинята е изправена пред дилемата дали да продължи или да се откаже. Зрителят трябва сам да намери отговор.

Театралният маратон продължава от 19.00 часа на Голяма сцена, когато Теди Москов и Симон Шварц ще покажат как „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“. Представлението е вдъхновено от филма на Еторе Скола „Обичахме се толкова много“.

В 21.30 часа Камерна сцена посреща „Момивенто/Вариации“-пет миниатюри и едно интервю на тема движение. Движението е основната тема на режисьорския проект на Гергана Димитрова - Мовименто/Вариации Movimento/Variations.

През разказите на пет авторки с различна националност, език и творчески опит, „Мовименто/Вариации“ осмисля миграционните процеси днес като вид движение на тела, стоки, услуги, информация, пари, души, мисли, мечти, вируси, необходимости.

Билети може да намерите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“.

Утре, 18 май / събота/ фестивалът започва с прожекция на филма „Лив Улман. Къщата на спомените“, 19.00 Деян Донков ще представи „Любовникът“ на Народен театър „Иван Вазов“, а 21.30 часа започва авторското представление- провокация на Юлиана Сайска „Интервюта с душата“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България